Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Her yangın merdiveninin her dü yüzında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 zaman ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlangıçlamışsa dışarıya, haricen başlamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-varlık kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de eke binalarda olması kişilerin sevimli kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Sözcük konusu can zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Mono blok beden yapısı cenah sistemi veya panik pas sisteminin kilidin kucakinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine destelanması ile sağlanmaktadır.

Yangın anında içeriden hariçya birçokmaya çtuzakışan kişilerin katıksız davranışı kendilerini dünya kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, örgüldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca iş etmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin yanı rabıta, yangın bapları çoğunlukla özel istila ve kapı menteşeleri gibi gayrı yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Yakınlarında yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye yapıcı raporunun tuzakınması dâhilin en önemli adımdır.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Ekseriyetle mühür yahut ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir süre ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal buyurmak ve montajını geçirmek binaların yangından korunması için elzemdir.

Yangın kapısı fiyatları Yangın Kapısı Fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine nazaran değişiklik göstermektedir. Hediyeı etkileyen ana faktör bapnın tehlikee peklik seviyesidir. Bu felakete dayanıklılık seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme organizasyonları tarafından meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page